четвъртък, 31 януари 2013 г.

20 поети се включиха в литературното четене на БНР

Ангел Колев, победителят в конкурса Търся издател 2012 чете свои стихове

С литературно четене във фоайето пред Първо студио на БНР бяха представени алманасите „Нова българска литература - поезия 2012" и „Нова българска литература-проза 2012". Те бяха издадени с логото на обществената медия по съвместен проект. В четенето се включиха 20 поети, сред които и спечелилият тазгодишния конкурс за поезия „Търся издател" на фондация „Буквите" - Ангел Колев.  В раздела за проза призьор е младата белетристка Мартина Велева.
Ивайло Диманов, Камелия Иванова, Наталия Цветанова, Райчо Русев, Павлина Гатева, Нели Господинова, Рашел Леви, Тотка Савчева, Христо Запрянов, Румяна Пелова, Ваня Иванова, Яким Дянков, Йорданка Господинова и др. прочетоха свои стихове.

Директорът на РИК Радомира Михова поздрави творците и пожела те да станат чести гости в предаванията на БНР с културна насоченост, за да получат своята трибуна и да радват ценителите на словото сред слушателската аудитория. 

С по чаша вино бе анонсирана и предстоящата церемония по награждаване на победителите в тазгодишното издание на традиционния за „Буквите" поетичен конкурс „Жени и вино, вино и жени", който ще приключи на 13 февруари и новата стихосбирка на Наталия Цветанова, победител в миналогодишния конкурс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации / месечен рейтинг