сряда, 17 декември 2014 г.

Коледа може да е приказка


Това е заглавието на новата книга на Павлина Иванова.
Писателката е родена в град Горна Оряховица. Любовта към поезията в нея запалва още в детските й години нейната учителка Йорданка Кирилова. Павлина започва да пише през 1986 година, без смелостта да публикува творчеството си – само в личните си дневници.
     През 2009 година излиза първата й книга „Дневниците на една селянка” – 1 и 2 част /проза/.
2014 година е щастлива за Павлина, защото тя най-сетне реализира своята мечта да издаде написаното в няколко книги. „Скитница-самотница” /поезия/; „Споменът жив” /разкази/; „Скитницата” /поезия/; „Щастливото три” /стихове/; „Кръстоносна луна” /поезия/ – в съавторство с Вили Димитрова;
В тези трудни за всички българи времена, Павлина не остава безразлична към чуждата болка и страдание. Книгите й винаги са обвързани с някаква кауза – посветени на жени, жертви на домашно насилие; дарения за Българската Коледа; а приходите от книгата й „Скитница-самотница” отиват за лечението на дете, болно от идиопатична анемия.

Коледа може да е приказка! Това доказва и с делата си писателката през тази така плодотворна за нея година.
„Коледа може да е приказка” е и заглавието на едноименната й книжка с разкази. В тях Павлина разказа за живота и смъртта, за любовта между хората, за състраданието, за коледното чудо, което идва при нас, ако вярваме в себе си и в близките си.
Това са истории, почерпени от живота, които днес идват да ни напомнят, че  още сме хора.
Представянето на книгата й ще се състои на 20.12.2014 година от 17. 30 до 19.30 в галерия Александър на ул. И. Денкоглу 9, гр. София. 

©Павлина Иванова - автор

2 коментара:

  1. Коледата може да е приказка, когато завлечеш добрите хора с купища пари!
    това трябва да е цялото заглавие на книгата

    ОтговорИзтриване
  2. Павлина Иванова2 октомври 2015 г. в 17:14

    "Уважаемата" поетеса да бъде така добра да ми върне парите, които ми дължи!

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации / месечен рейтинг