неделя, 27 март 2011 г.

"Виртуален роман" още по-актуален днес


       Интернет-зависимостта в днешния динамичен свят става все по-обсебваща и по-болезнена. За нея разказва авторката mia2442. Това е натрапчивото желание да влезеш в световната мрежа и болезнената неспособност да излезеш навреме.
А после?
Виртуална любов, виртуална самота... а понякога дори виртуален секс. Фантазията е основната движеща сила, а илюзията, че живееш пълнокръвно правдоподобна.
Кога сме ние? Къде сме? И по-важното - защо? На тези въпроси всеки търси сам своя отговор. Всеки носи кръста на своята-интернет зависимост.
Мia2442 използва като канава една игра, върху която надгражда целия роман. В хода на неконтролируемия зар се случват виртуални събития, виртуален подем и регрес - плод на реални чувства и реална намеса в живота. 
Виртуалната реалност е пълнокръвна, но  пристрастяването към нея болестно. Никой не забелязва как бягството от действителността убива и унищожава личността на хората. Пътят на удоволствието, на победите, на интелекта и на женствеността са илюзорни заблуди. Но всичко изглежда толкова хубаво.
 А после...
Трудният път на себенамирането, животът и смъртта, болезненото връщане към аза - всичко това и още много, написани леко, със самобитен изказ и оригинален стил.
Читателят е увлечен в съпреживяване до финалната страница и съжалява, че свършва.
А може би ще последва и продължение? ;)
Очаквайте скоро на пазара и в хартиен вариант

2 коментара:

  1. Хей, толкова е мило - трогната съм - благодаря!:)
    И стискай палци за хартиения вариант - друго си е мириса на мастило!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Да.. Искамда го помириша и разлистя най-сетне, Мия!:):)

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации / месечен рейтинг