събота, 26 май 2012 г.

Първа поетична книга на Снежина Айдарова "Любовни отпечатъци"

Книгата може да бъде поръчана в Около света

В Свищов  в кафе-галерия „Антиквариат” се състоя премиера на първата стихосбирка на Снежина Айдарова – „Любовни отпечатъци” в присъствието на десетки любители на изящната словесност. Премиерата бе уважена и от заместник кмета на община Свищов Пламен Александров, който е и председател на свищовското читалище.
Поетичната вечер откри Маргарита Дончева, директор на СДК при СА „Д.А.Ценов”, а книгата и нейната авторка бяха представени от Анатолий Томев, бивш учител по литература на Снежина Айдарова. Нейната сестра Марина изпълни кратък рецитал по стихове от „Любовни отпечатъци” с музикалното участие на пианистката Бисера Друмева, корепетитор на ПБХ „Янко Мустаков”, след което поетесата раздаде автографи на свои почитатели. Специален екземпляр от своята стихосбирка тя подари на Мария Възланова, почетен гражданин на Свищов и диригент на Детския хор, в който Снежина е била хористка. „Любовни отпечатъци” е издадена във Великотърновското издателство „Фабер”, а художественото оформление на книгата е дело на свищовския художник Камен Крумов. Редактор на “Любовни отпечатъци” е поетесата Нели Господинова.
Снежина Айдарова е завършила Стопанската академия в Свищов, специалност “Счетоводство и контрол”. Нейният баща - доц. Георги Иванов е преподавател в свищовското висше училище, дългогодишен самодеец и член на читалищното настоятелство на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д.Аврамови-1856”.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации / месечен рейтинг