понеделник, 27 юни 2011 г.

КРЪСТОПЪТ НА ИЗКУСТВАТА / Весислава Савова и Веселка Христова



Веселка Христова – veesii70 - и Весислава Савова - rarebird, - като организатори, имат удоволствието да ви поканят на пръвия празник

КРЪСТОПЪТ НА ИЗКУСТВАТА

който ще се сътои на 16.07. и 17.07. 2011 година. Събитието включва

ДЕН ПЪРВИ:
Среща на автогара Костенец в 12:00, откъдето срещу 3 лв. има уреден транспорт до Вилна зона, Долна Баня – родния град на Веселка Христова, - и връщане на другия ден. До Костенец можем да стигнем с влак, който тръгва от Централна гара, София, в 10:45 ч. Желаещите да пътуват по този начин, моля да бъдат в 10:00 под часовника на гарата, за да изпием по едно кафе и да си купим билети. Цена – 5.10 лв.
Официално откриване на празника „Кръстопът на изкуствата”
- Представяне на новата стихосбирка на Веселка Христова „Жадни миражи”, съвместно с нейния редактор и издател (името му за сега ще запазим в тайна);
- Поетично четене от автори, които тази година успяха да се зарадват на своите нови книги (и тук ще ни простите малката тайнственост)
- Изобразително и приложно изкуство под форми, които ще изненадат и най-смелите очаквания
- Музика, която все още не сте чували в такава хармония
- Дегустация както на безалкохолна напитка, която все още не е позната на пазара, както и на вино – едно изкуство, което винаги е вдъхновявало творците от различни области
Неофициалната част ще се проведе в едно малко ресторантче, съчетало невероятна кухня, ниски цени и изключително приятни хора, отворени за нашите копнежи да бъдем по-близо както до природата, така и до изкуството
Има няколко предложения за нощувка, в зависимост от възможностите ви – от 7-8 до 25 лева.

ДЕН ВТОРИ
След като изпием сутрешното си кафе, можем да опитаме да напишем общо стихотворение – традиция, загубила основоположника си, но неведъж опитвана да бъде продължена. До сега – успешно.
Приготвяне на обяд на огън, сред природата.
Посещение на щраусовата ферма, където срещу вход от 3 лева не само ще видим тези невероятни създания, но и ще чуем беседа, която със сигурност ще ни накара да се замислим, а защо не и да ни вдъхнови?
Има осигурен превоз до Костенец, откъдето можем да отпътуваме с влак до София.

РАЗБИРА СЕ, ОЧАКВАЙТЕ И МАЛКИ ИЗНЕНАДИ, КОИТО ЩЕ НАПРАВЯТ ПРАЗНИКА ОЩЕ ПО-ХУБАВ. ОТ НАС ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ МОЖЕМ ДА ГО ПРЕВЪРНЕМ И В СЕЗОННА ТРАДИЦИЯ.

За повече информация не се колебайте да пишете на имейл: rarebird@abv.bg (Весислава Савова) или да се обадите на телефон – 0894-61-69-46 (Веселка Христова)
Публикувано от Vessislava в 07:42
източник: http://vessislava.blogspot.com/2011/06/blog-post_27.html

1 коментар:

  1. Браво на авторите! Идеята за поезия сред природата е страхотна!
    Дарина Душкова

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации / месечен рейтинг