сряда, 1 юни 2011 г.

Представяне на книгата "Самодивски клади" на д-р Йорданка Господинова на Единадесети международен фестивал на изкуствата „Перперикон” - 2011



Международният фестивал "Перперикон"-2011 се провежда в седмицата между 20 26 юни. И тази година той се организира от община Кърджали и Сдружение „Перперикон – Мелпомена", с проект пред Министерството на културата.. Проявата е под патронажа на президента Георги Първанов.
През последните години този фестивал се наложи като една от най-мащабните прояви, свързани с изкуството и културата у нас.
В седмицата около Еньовден тук ще си дадат среща различни видове изкуства – театър, поезия, музика, кино, ще гостуват известни творци от страната и чужбина. 
По време на фестивала в Кърджали ще се състои и премиерата на книгата на Йорданка Господинова “Самодивски клади”. Представянето е на 24.06.2011, Регионален исторически музей, гр. Кърджали, от 20:00 часа. 
Фестивалът връчва всяка година награди за принос към европейското и българското изкуство “Златен Перперикон“По традиция това става в тронната зала на двореца Перперикон на специална церемония. Лауреати на наградата "Златен Перперикон" досега са били Харолд Пинтър, проф. Марко Семов, Светлин Русев, Стефан Данаилов, Йълдъз Ибрахимова, Антон Дончев.


Програма на фестивала

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации / месечен рейтинг