събота, 22 юни 2013 г.

Сборник с фантастични разкази от Симеон Христов – "Тежки призраци"



Това е творчески дебют на Симеон Христов, който има написани единадесет книги, но тази е първата, която излиза на хартия. Издаването на сборника се случва благодарение на наши сънародници, живеещи в САЩ, които спонсорират изданието.

Същевременно авторът е носител на много награди за литература. Последното отличие, което съвпадна с издаването на книгата, е наградата на списание „Дракус” за фантастичен и криминален разказ. През 2012г. негов разказ получи наградата на публиката във Втория литературен конкурс „Състояние на полет”; Авторът има номинации от Златен Кан; класиран е в десетката на българските фантасти за конкурса по случай годишнината на Агоп Мелконян.

Какво може да прочетете на страницата на книгата?

Осемнадесет фантастични разкази със съвременни сюжети. Жанрът се движи на  границата между магическия реализъм, хумора и фентъзито. Свежи, завладяващи истории, чиито сюжети  са част от българската действителност. Героите са пълнокръвни, интелигентни и често попадат в невероятни ситуации. Изходът не винаги е хепи. Има истории с отворен край. Магията оживява в реалността на времето като естествен двигател на случилото се.

Бих се радвал, ако усмихна повече хора. Да ги накарам поне за малко да погледнат от друг ъгъл на живота си и повече да му се радват!” – споделя самият Симеон Христов.

Томчето е 124 стр., меки корици, издание на Фондация „Буквите”.
ISBN 978-619-154-057-0
Редактор: Нели Господинова;
Корица: Константин Лаков;

Представянето на книгата е на 25 юни, вторник от 18.30 в Галерия-музей „Класика”, ул. Юри Венелин 32.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации / месечен рейтинг