вторник, 21 август 2012 г.

КУЛСКИЯТ ПОЕТИЧЕН ПАНАИР "Йордан Йончев – 2012" връчи своите награди


На 17.VІІІ.2012 г. (петък) точно в 20.00 ч. в квадрибургията на късноантичната римска крепост Кастра Мартис в град Кула, започна тържествената церемония от заключителния етап на „Кулския поетичен панаир Йордан Йончев – 2012 “.
Литературната програма и бароковата музика, в изпълнение на импровизирания квартет от видинската Симфониета, допринасят всяка година за необикновената атмосфера на празника.
Журито с председател − поетът Андрей Андреев и членове: писателката Анелия Гешева и поетесата Силвия Христова определи три равностойни награди за Галина Иванова от Варна /„Ключ към сълзата“, „И цвят и дума“ и „Като първа снежинка“/, за Ивайло Терзийски от Силистра /„Бисерче в мида“ , „Гарванът, който пееше наум“ и „Песен за светлата мъгла“/, както и за Валентина Йотова от София / „Еньовден“, „Октомври“ и „Питат ли ме“/
Три отличия получиха  Милко Христов от Лом, Анелия Янковска-Сенгалевич от София и Владо Трифонов от София.
 Бяха присъдени и двете традиционни специални награди:
Награда на кмета на град Кула за Георги Драмбозов от София;
Приз за сериозно творческо присъствие и популяризиране на конкурса за Таньо Клисуров от Стара Загора;
Новият кмет д-р Владимир Владимиров поздрави победителите като лично им връчи наградите и отличията. Щастливците зарадваха многобройната публика с изпълнение на творбите си. Тържеството завърши с рецитал на специалния гост на вечерта − поетесата Виолета Христова.
Вечерта продължи със своеобразен поетичен маратон на участниците в конкурса вече в неформална обстановка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации / месечен рейтинг