неделя, 24 май 2015 г.

Две поетеси – Мария Иванова-Фьон и Николина Милева представиха на Пролетния базар на книгата в НДК своите стихосбирки

Две поетеси – Мария Иванова-Фьон и Николина Милева представиха на Пролетния базар на книгата в НДК своите стихосбирки „Хербарият на една фейщица" и "Кафез за вятър”. Книгите са издание на творческия фонд на Фондация Буквите, която от години подава ръка на младите български автори. 
На представянето на книгите в НДК присъстваха представители на фондация Буквите, Николай Милчев, Павлина Йосева, Мария Донева, Румяна Пелова, Соня Георгиева и много гости, дошли специално да уважат двете поетеси. 

Поетът Николай Милчев сподели свои мисли за книгата на Мария Иванова -Фьон, а Нели Господинова говори за книгата за книгата на Николина Милева.
Фондация „Буквите” (www.bukvite.bg) е създадена през 2001 г. с цел да подпомага развитието на съвременната българска литература чрез лансиране и утвърждаване на съвременни автори, провеждане на литературни конкурси, издаване на електронни книги, книги на хартиен носител и др. В резултат на дейността си успяхме да се наложим като водещ фактор в тази насока, а подкрепяните от нас автори спечелиха и продължават да печелят множество национални конкурси.
Фондацията се наложи като един от основните издатели на българска литература. Годишно издаваме над 50 книги.
През 2014 година създадохме отделно издателство „Български издател”, което е специализирано в издаването на талантливи български автори.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации / месечен рейтинг