четвъртък, 21 август 2014 г.

Нежност и болка – стихове за трудни моменти и духовно удоволствие


Новата поетична антология „Нежност и болка” е сборник от 150 подбрани стихотворения (от 84 български и 66 световни поети). Авторите са представени с по едно, две или три стихотворения. Критерият за избор е по преценка на съставителя и редактор на антологията Коста Петров. В този смисъл са подбрани актуални и със съвременно звучене стихове. Не са включвани революционни, сатирични и пошли стихове.
Творбите са подредени в дванадесет тематични раздела: Колко си хубава; Мамо, мамо; Любов трябва; Господи; Лицето на живота; Тъжно ми е; Страхувам се; Свободата; Не се предавай; Изповеди; С усмивка; Послания;
В сборника има включени и някои своеобразни, но красиви и съдържателни есета и максими, имащи определена поучителна стойност за читателя.
Много от стиховете са известни, но има съвсем нови и непознати. Авторите им са от различни националности и от различни времена – като се почне от Шекспир и Микеланджело, та до днешни млади, известни и неизвестни поетични таланти.
Подборът на авторите и произведенията им, както и общото оформление на антологията показват, че подобно издание не е правено досега.
Книгата е определено интересна с разнообразието на темите, което я прави настолна книга, помагаща в трудни моменти, а в други, създаваща духовно удоволствие от умното и красиво словосъчетание.
Разпространението на книгата става в книжарница „Гринуич" (на бул. Витоша 37) и в книжарниците на Хеликон.

© Коста Петров

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации / месечен рейтинг