неделя, 14 август 2011 г.

Паралел44 организира конкурс за къс разказ

Сайтът Паралел44 и ежедневникът „Силистренски бряг“ организират конкурс за къс разказ на тема „Реката на живота„.
Идеята за конкурса „Реката на живота“ е на група силистренски интелектуалци и ще се проведе под егидата и сътрудничеството със сайта Паралел44 и вестник „Силистренски бряг“.
„Целта е простичка – да спомогне за развитието на литературата както в световен мащаб, така е в Силистренска област, а така също и да спомогне за реабилитацията на късия разказ. Въпреки мнението, че „размерът има значение“, другата идея на конкурса е да покаже, че късият разказ не е по-малко разказ от другите разкази“, обясниха с чувство за хумор организаторите на конкурса.
Най-добрите разкази ще бъдат отличени в две категории – на журито и на читателите на сайта Паралел44 и вестник „Силистренски бряг“.
Няма никакво ограничение във възрастта на авторите. Разказите не трябва да се публикувани на друго място, нито пък да са печелили други награди, тоест – трябва да са нови.
Регламент за участие:
а/ Срок за изпращане на творбите – 9. 09.2011 год.
б/ Адрес за изращане на разказите – имейл: paralel44@abv.bg
- разказите се изпращат без името и адреса на автора, тъй като конкурсът е анонимен, а на следващия посочен по-долу адрес да се изпращат само заглавието на творбата и данните на участника – заглавие на разказа, трите имена, снимка, адрес и телефон – имейл: otnosno_rekata_adres@abv.bg Този имейл адрес ще бъде отворен в присъствието на журито и организаторите на конкурса на 12.09.2011 год., след като журито вече е определило наградените разкази, за да се разбере кои са техните автори.
г/ Размер на творбите – не по дълги от две стандартни машинописни страници при следните условия:
-шрифт- Times New Roman
-размер – 14 кегел
-разрядка – 1
-брой редове на страница -45
-брой букви на ред – 60
д/ публикуване на творбите – всички новополучени творби ще се публикуват всеки ден в сайта Паралел44 /www.paralel44.com/ в секцията за литература и изкуство „Златен клас“, за да могат читателите да гласуват за наградата „Най-добър къс разказ на читателите”.
е/ Жури от трима литератори след получаването на всички творби ще определи следните награди:
-Първа награда – 100 лв.
-Втора награда - 80 лв.
-Трета награда - 60 лв.
-Награда на читателите – 70 лв.
5. Всички наградени творби ще бъдат публикувани в сайта Паралел44 и вестник „Силистренски бряг” след приключване на конкурса.
Участниците в конкурса трябва да изпълнят всички изисквания за участие от показаната снимка позиция, която могат да намерят в своите компютри.


Успех на всички участници!

От архива:
Разказ от конкурса: „Звяр“
Откриха 271 творби на Пикасо у електротехник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации / месечен рейтинг